Meat and greet…

 

Zou vandaag eigenlijk een blog schrijven over mijn andijvie van vanavond en hoe gezond die andijvie wel niet is, maar….

Tijdens mijn wandeling vandaag in het natuurgebied aan de Stoutenburgerlaan had ik ineens een meat and greet met 1 van de bewoners. 

Wat begon als een heerlijke wandeling in het zonnetje, met reeën in het weiland en een prachtige roofvogel liep ineens even anders. Toen ik op de terugweg langs een van de boerderijen liep hoorde ik een kip die het blijkbaar allemaal iets minder gezellig vond. Ze hing in de handen van de boer en werd achter het kippenhok (op een paar meter afstand van mij) tot zwijgen gebracht…. Het geluid van de Tsjak deed mijn maag draaien…. 

Dag romantisch, relaxed gevoel. Wel ging ik gelijk weer nadenken over het eten van vlees. Wat geeft ons het recht een dier te doden, hebben we het echt wel nodig, dat soort vragen…. We eten thuis al vele malen minder vlees dan voorheen, niet meer standaard elke dag en alleen nog maar biologisch of Wildernisvlees. Varken (en vleeswaren) hebben we sowieso verbannen uit de keuken. De reden daarvan staat mooi beschreven in dit blog; 

https://dalternative.wordpress.com/2013/03/07/waarom-het-eten-van-varkensvlees-slecht-voor-je-is/

De eiwitten en ijzer die je lichaam uit vlees haalt kun je ook uit ei, kaas, peulvruchten, noten & zaden halen. Dus kun je prima afwisselen en variëren met een vegetarisch dagje. 

Vandaar vandaag een recept voor een vegetarisch Libanees stoofpotje. 

 

Ingrediënten;

  • 250 gram linzen
  • Winterpeen
  • Ui
  • 1 prei
  • 2 aardappels
  • 1 el komijn
  • 100 ml bouillon
  • Citroen, voor het sap
  • Olijfolie, zout & peper

Kook de linzen volgens de verpakking. Snij de groenten en aardappels in kleine stukjes. Hou de prei even apart en fruit de andere groenten en aardappels met de komijn in de olijfolie en blus af met citroensap. Voeg dan de bouillon toe en breng aan de kook tot de aardappels gaar zijn. Voeg als laatste de prei en de linzen toe en breng het op smaak met zout en peper. 

Eet smakelijk!

En aangezien ik nog wat andijvie over had maak ik daar morgen een lekkere salade van. Erg lekker fris voor bij het mooie weer! 

💋Liefs Angelique 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s